Karlo Lovrić – klavir

Karlo Lovrić rođen je u Rijeci 20.1.1980. Sa 7 godina počeo je stjecati osnovnu glazbenu naobrazbu u crikveničkoj glazbenoj školi te se od tada aktivno bavi glazbom. Prvi instrument kojeg je učio svirati bila je harmonika, a ubrzo zatim pokazuje interes za ostalim klavijaturama (klavir, sintisajzer, orgulje). Javno nastupa od 1991. godine.

Početkom 2000-tih godina iskazuje veliki interes za jazz i blues te 2005. godine upoznaje Joea Kaplowitza, orguljaša iz SAD-a, koji se tada doselio u Hrvatsku. Aktivno pohađa satove Hammond orgulja kod Joea, koji mu otvara nove vidike glazbe.

Pohađao je i školu “Jazz Kamp Kranj”, gdje je učio klavir kod pijanista Emila Spanyia, a također je slušao predavanja legendarnog Boška Petrovića.

Kasnije se priključuje blues sastavu “Rag Doll” s kojim snima nosač zvuka. U međuvremenu svirao je u big bandu J. P. Forenbachera, bandu Alena Brentinija, a trenutno je član i big banda “Swingery”.

Tokom posljednjih desetak godina, svirajući na raznim sessionima, imao je prilike svirati sa mnogim renomiranim jazz glazbenicima: Branko Sterpin, Damjan Grbac, Denis Razumović, Elvis Stanić, Franjo Črnjarić, Spartaco Črnjarić, Tonči Grabušić, Vedran Ružić…

Prije nešto više od godinu dana zajedno s bubnjarom Alainom Ožboltom pokreće i svoj jazz organ sastav pod imenom “Trio Minus One” te s njim nastupa na Liburnia Jazz festivalu, Kastafskom kulturnom letu, Jazz Timeu u Rijeci i još mnoštvu manifestacija.

Od 2001. godine do danas djeluje kao klavijaturist, vokal i aranžer u pop bandu “Fortunal”, s kojim je odsvirao preko 1000 nastupa diljem Hrvatske i inozemstva (Švedska, Njemačka, Austrija, Italija, Slovenija). Nastupili su i na nekoliko festivala (MiK, Radijski festival, Grobnička skala).

Tijekom svojeg glazbenog djelovanja imao je priliku zasvirati sa poznatim imenima kao što su Neno Belan i Fiumens, Tony Cetinski, Severina, Sandi Cenov…